Kistarrangementen

De keuze in rouwarrangementen als kistversiering is heel divers; modern, klassiek, veld-achtig, wit, bont, pastel… alles is mogelijk. 

Hieronder zijn de verschillende stijlen, ideeën en kleuren beschreven. Alle ideeën kunnen wij aanpassen naar uw wensen. 

Persoonlijk bloemwerk:

Bloemwerk kun je op veel manieren persoonlijk maken. Door speciale of de lievelingsbloemen van uw dierbare in het bloemstuk te verwerken (bloemen uit de tuin, rozen, Freesia's etc) , door een persoonlijk voorwerp te verwerken (zie ook: Persoonlijk rouwbloemwerk) of door iets tastbaars mee naar huis te kunnen nemen als aandenken (theelichten die uit het bloemstuk gehaald kunnen worden).

et koffieservies bij de condoleancetafel

Aandenken:

Hoe mooi is het als u na de uitvaart een boeketje, ter nagedachtenis aan uw dierbare, mee naar huis kunt nemen. Wij binden bloemen op een speciale manier tot boeketten. Deze boeketten worden “als een puzzel” tegen elkaar aangelegd en vormen samen een kistversiering. Aan het einde van de dienst kan iedereen een boeketje mee naar huis nemen als aandenken. De boeketjes kunnen in elke gewenste kleurstelling gemaakt worden en met alle soorten bloemen. 

Op de foto's ziet u verschillende kleurschakeringen van boeketjes die wij gemaakt hebben. 

 

Uit het veld:

Sinds de opkomst van de plukboeketten zie je deze stijl ook steeds meer terug komen in rouwarrangementen. Vaak in bonte kleuren, maar ook in pastel of één kleurschakering is deze veld-achtige stijl heel mooi. 

Phalaenopsis/ Orchideeën:

De Phalaenopsis-orchidee symboliseert elegantie, verbondenheid en zuivere vriendschap en is bij velen een geliefde plant en/of bloem. Je kunt ze op velerlei manieren verwerken, modern, klassiek, veld-achtig (kleinbloemige) of in combinatie met andere bloemen. Orchideeën zijn in veel kleuren verkrijgbaar, zoals o.a. roze, lila, zacht geel en zalm.

Ode aan mijn vader; hij verdiende een bloemenpracht…